Ja vrinden,

De Dorpsfanfare is weer terug van weggeweest. Enige tijd waren we onbereikbaar, en dat was jammer voor U, en soms ook voor ons, maar over het algemeen beviel het wel. Want ja, de boog kan niet altijd gespannen zijn, en hoewel we ons in de tussentijd hebben afgevraagd welke richting we nu weer eens op zouden gaan, was die vakantie die we daarvoor gebruikt hebben toch wel aardig. En aangenaam daarenboven.

En ja, zoals we allen weten, en als U dat niet weet, nu ja, jammer dan, U had het kunnen weten, want het is toch gebruikelijk in deze branche, staan de zomermaanden nu eenmaal gelijk aan komkommertijd, althans voor wat fanfares betreft. En als U roept, Ja maar, MIJN fanfare doet het wel in de zomer, nou, dan zeggen wij van de Dorpsfanfare Nergenshuizen, wij zeggen dan, da's fijn voor U, maar als U daar druk mee was, dan heeft U ons ook niet gemist natuurlijk. Want zo is het toevallig ook nog, als U zelf bezigheden heeft, verwacht dan niet van ons dat wij U bezig houden gaan.

Dat alles gezegd hebbende, wilt U natuurlijk wel weten welke richting dat dan wel niet is, dat we daar zo lang over gedaan hebben. Nou, mensen, blijft U zich dat gevoegelijk nog even afvragen. Want ja, we kunnen U nu wel blijven verblijden, maar teveel vreugde en opwinding zo in een keer, da's natuurlijk ook niet goed. Da's slecht voor de bloeddruk, en wij van de Dorpsfanfare wij willen het niet op ons geweten hebben dat U, zomaar van de schrik wegens al het moois wat wij U willen gaan bieden, zo in de toekomst, en of die wel of niet nabij is, dat doet er nu even niet zoveel toe, ter plekke dood neer plokt of anderszins onwel geraakt, want ja, wij in Nergenshuizen, wij hebben het beste met de medemens voor. Dat weet U. Want ook U weet dat onze Burgemeester, gouwe vent die hij is, Nergenshuizen juist daarom heeft opgericht. Omdat hij het beste voorheeft met de mens.

Kortom, de fanfare staat in de knop, en binnenkort wordt hier gebloeid. Zo. Dat U het weet. Kom daar maar eens voor, zo elders.

Planoloog

Bezoek ons Archief

Terug naar het Dorpsplein

Al het geschreven materiaal in het nergenshuizen.nl domein (c)Richard Voss. Niet hergebruiken zonder toestemming van de eigenaar, met uitzondering van de puddingrecepten.