De Grote Standbeeld-actie

 

Nergenshuizen mist iets. Iets belangrijks. De kern van ons mooie dorp, ons rustieke plein, waar het dorpsleven bloeit, en waar zovele Nergenshuizenaren elkander ontmoeten om samen het cafe te bezoeken, of naar de dorpsfanfare te gaan, heeft een groot gapend gat.

En dat gat, dat grote gemis, dat gat dient opgevuld te worden.

Wat voor gat is dat dan? De laatste keer dat ik over dat mooie Dorpsplein liep, viel het mij juist op hoe prachtig mooi egaal bestraat dat plein wel niet is?

Mensen, dat gat, dat is die plek waar eigenlijk een standbeeld zou moeten staan. Een standbeeld voor onze Burgemeester, aan wie wij zoveel te danken hebben, niet in het minst ons fijne dorp. Wat zijn wij voor mensen, als we de oprichter van Nergenshuizen, de drijvende kracht achter de Dorpsfanfare, achter het Nergenshuizens Pudding-depot, niet zijn rechtmatige plaats op het Dorpsplein gunnen?

Wij willen een standbeeld plaatsen voor onze Burgemeester, op een mooie plek op ons Dorpsplein. Een mooie plek, waar de duiven niet op hem schijten. Maar helaas, zo'n standbeeld, dat kost niet niks. Dat komt er niet zomaar.

Vandaar deze inzamelingsactie. En nee, wij verwachten niet dat U Uw zuurverdiende spaarcenten stort op een of andere louche bankrekening. Uw bijdrage, aan het standbeeld voor onze fijne Burgemeester, bestaat uit puddingrecepten. Puddingrecepten die U kunt sturen aan standbeeld-actie@nergenshuizen.nl. Want alleen met genoeg pudding, kunnen wij onze Burgemeester geven wat hem toekomt. Een Standbeeld. Op het Dorpsplein.

Dus mensen, zoekt, en stuurt, die puddingrecepten. Zodat ook U kunt zeggen: "Dat standbeeld, daar op dat Dorpsplein, dat standbeeld van de Burgemeester van Nergenshuizen, daar heb ook IK aan bijgedragen."

 

Planoloog

Terug naar het Gemeentehuis

Terug naar het Dorpsplein

2000-03-15

 Al het geschreven materiaal in het nergenshuizen.nl domein (c)Richard Voss. Niet hergebruiken zonder toestemming van de eigenaar, met uitzondering van de puddingrecepten.