De appel-citroen bavarois
Hier komt ooit een foto
Een hoeveelheid voor een standaard Tupperware-puddingvorm:
Benodigdheden:
11 gram poedergelatine,
maar een velletje of 6 ongepoederde mag ook.
Een pond appels, liefst granny's
3 eetlepels basterdsuiker
sap van 1 a 2 citroenen, geraspte schil van diezelfde
400 ml custard
125 ml double clotting cream, maar slagroom mag ook.
2 eiwitten
Schil en ont-klokhuis de appels en snij ze in stukjes. Doe in een pan met
de suiker en het citroensap. Kook zachtjes, wel roeren!, tot de appel compote
is, en laat vervolgens afkoelen.
Los de gelatine op in een beetje heet water en meng door de custard. Appelprut en geklopte slagroom er vervolgens ook doorheen mengen, evenals de geraspte citroenschil. Klop de eiwitten op en meng ook die erdoor.
Dit geweldig mengsel vervolgens in de puddingvorm gieten, en dan maar wachten tot het stijf is. Uur of wat in de koelkast doet daar wonderen voor.
Planoloog |
2000-03-15