Eeuwige Sneeuw
hier komt ooit een foto
6 eiwitten
1 pakje vanillesuiker
200 gr suiker
boter om mee in te vetten
suiker om mee te bestuiven
90 gr gehakte amandelen of amandelschaafsel
Klop de eiwitten zo stijf u maar
kunt en strooi geleidelijk de suiker en de inhoud van het pakje vanillesuiker
er bij.
Vet een tulbandvorm in met wat boter en stuif daar wat suiker overheen. Schep
er het schuim in en zet de vorm daarna in een pan met kokend water. Verzwaar
de vorm wat door er bijvoorbeeld een grote pollepel op te leggen die u aan weerskanten
met een touwtje aan de beide oren van de pan bindt. Zo kan de vorm niet kantelen
en blijft deze diep genoeg in het water staan dat tegen de kook wordt aangehouden.
Na ca. 45 minuten kunt u met uw vinger voelen of het schuim gaar is: bij een
lichte druk moet het meegeven.
Stort de hete pudding dan op een verwarmd bord en strooi er de goudgeel verwarmde
amandelen over.
Deze pudding smaakt erg lekker bij een ijskoude compote van rode aalbessen of
verse gesuikerde vruchten.
Planoloog |
2001-05-01