GLOEIENDE SNEEUW

hier komt ooit een foto

(Voor 4 personen)
4 blaadjes rode gelatine
2 eiwitten
40 gr suiker
100 gr appelmoes
1 citroen
125 cl slagroom

De gelatine onder de koude kraan afspoelen; daarna laten weken in ruim koud water. De eiwitten zeer stijf kloppen; bij beetjes tegelijk de suiker erdoor kloppen. De citroen persen, dan het citroensap en de appelmoes door het eiwit scheppen.
De geweekte gelatine uitknijpen; daarna oplossen in zeer weinig flink warm water. Wanneer de gelatine weer iets is bekoeld, deze voorzichtig door de eiwit-appelmoesmassa roeren.
Vier glazen vuleen met dit luchtig zoet. Ze zeker een half uur in de koelkast zetten om door-en-door koud en stijf te worden.
In die tijd de slagroom met de vanillesuiker en suiker-naar-smaak stijf kloppen. Voor het serveren de slagroom versierend op de inhoud van de glazen spuiten; de garnering completeren met uitgelekte kersen. Kersen-zonder-pit zijn natuurlijk prettiger dan kersen-met-pit.

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2001-05-01