Hazelnootpudding

hier komt ooit een foto

3 eierdooiers
3 eetlepels warm water
120 gr suiker
1 snufje zout
geraspte schil van 1sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
3 eiwitten
50 gr bloem
50 gr maizena
1 afgestreken theelepel bakpoeder
150 gr geraspte hazelnoot
10 gr boter om in te vetten
2 eetlepels broodkruim

Het eigeel samen met het warme water tot een zalfje roeren, 60 gr van de suiker, een snufje zout, de geraspte sinaasappelschilen het sinaasappelsap erbij doen.
In een andere kom de eiwitten stijf kloppen en beetje voor beetje de rest van de suiker erdoor kloppen. Dit eiwit door het eigeel scheppen. De bloem, de maizena, het bakpoeder en de hazelnoten vermengen en dit mengsel er zo luchtig mogelijk door scheppen.
De puddingvorm invetten en het broodkruim erin strooien. De vorm vullen met het deeg. De vorm sluiten of afdekken en au bain-marie op een zacht vuur in 60 minuten gaar koken. De vorm onder de koude kraan laten schrikken en de pudding lossen op een schaal. Geef er eventueel een chocoladesaus bij.

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2001-05-01