Jolly Madame

hier komt ooit een foto

4 eierdooiers
65 gr suiker
zout
65 gr broodkruim
4 eiwitten
125 cl slagroom
olie om in te vetten
1 eetlepel gemalen amandelen

Om te overgieten
50 gr suiker
6 eetlepels water

De eierdooiers met de suiker en een snufje zout in een kom schuimig kloppen.Het (gezeefde) broodkruim erdoor roeren. De eiwitten en de slagroom beide in aparte kommen stijfslaan, beide op het dooier mengsel leggen en met een gladde spatel er doorheen spatelen.
Een warme puddingvorm met olie invetten. Het amandelkruim en de bruine suiker in een kommetje door elkaar mengen en de ingevette vorm daarmee bestrooien. De vorm vullen met het deeg en afsluiten. (Indien u geen warme puddingvorm bezit, kunt u ook gebruik maken van een tulbandvorm. Deze dan afdekken met aluminiumfolie.)
De vorm in een pan met koud water opzetten en als het water kookt nog 60 minuten laten doorkoken. Het water in de pan nu en dan aanvullen met kokend water. De vorm uit de pan nemen en laten schrikken in koud water. Openen en pas na volledige bekoeling storten.
De suiker droog in een pannetje opzetten en laten karamelliseren onder nu en dan omschudden. Als de massa goudbruin ziet, van het vuur nemen en laten afkoelen tot lauw. Water toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes kokende de karamel in het water laten oplossen . De afgekoelde pudding met de opgeloste karamel overgieten.

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2001-05-02