Karnemelkpudding
hier komt ooit een foto
1/2 l karnemelk
6 eetlepels slagroom
sap en geraspte schil van een halve citroen
5 eetlepels suiker
snufje zout
7 blaadjes rode gelatine
1 eetlepelolie
1/4 l slagroom
wat suiker
250 gr aardbeien
De karnemelk samen met de room schuimig
kloppen. Het citroensap, de citroenrasp, de suiker en het zout erbij doen.
De in koud water geweekte gelatine goed uitknijpen en in een pannetje in weinig
water laten oplossen. De opgeloste gelatine door het karnemelkmengsel roeren.
Een ringvorm (het mag ook best een andere puddingvorm zijn) dun met olie invetten
en vullen met de karnemelkcreme. De vorm in de koelkast zettenen de pudding
laten opstijven. Storten op een gekoelde glazen schaal, garneren met licht gezoete
stijfgeslagen slagroom en de aardbeien.
Planoloog |
2001-05-02