LIMOENMOUSSE

 3 limoenen
5 blaadjes gelatine
2 eetlepels vloeibare (bloemen)honing
50 gr witte basterdsuiker
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
(1/2 eetlepel olie om in te vetten)
4 puddingvormpjes van ca. 1 dl

BEREIDEN:

In een kom met ruim koud water de gelatine ca. vijf minuten laten weken. Drie limoenen onder koud stromend water goed schoonboenen. De schil van de limoenen raspen. De honing in een kommetje doen en een derde deel van de limoenschil erdoor roeren.
De limoenen uitpersen.
In een pannetje twee eetlepels water verhitten. De gelatine goed uitknijpen, en van het vuur af al roerend in het hete water oplossen. De basterdsuiker en de rest van de limoenrasp erdoor roeren, en vervolgens het limoensap erdoor roeren. Circa tien minuten laten afkoelen, tot het mengsel begint op te stijven.
Intussen de vormpjes dun invetten met de olie.
De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen, en daarna het limoen/gelatine mengsel door de slagroom scheppen en mengen. De aldus verkregen mousse in de vormpjes schenken en afgedekt minimaal twee uur laten opstijven in de koelkast.

OPDIENEN:

De vormpjes enkele seconden in een kom warm water houden. Bordjes erop leggen, samen keren en de mousse op de bordjes laten glijden. De honing eromheen scheppen en het geheel bestrooien met een beetje kaneel.

Dit geheel is wel zo ongelovelijke lekker, dat wij, van het Nergenshuizen's Pudding-depot, deze pudding, of eigenlijk mousse, hebben uitgeroepen tot de lekkerste die we ooit geproefd hebben. Jazeker.