Platte Kaaspudding met Frambozen
hier komt ooit een foto
Voor 6 personen:
8 blaadjes witte gelatine
1 vanillestokje
125 ml slagroom
500 g volle kwark
75 g basterdsuiker
125 g frambozen
2 geperste citroenen
Gelatine 5 min. in koud water weken. Vanillestokje opensnijden en het merg eruit schrapen. Merg mengen met slagroom. Slagroom met 50 g basterdsuiker bijna stijf kloppen. Slagroom en kwark mengen. In kom frambozen mengen met rest van suiker. Leeggeschraapt vanillestokje toevoegen. Gelatine uitknijpen. In pannetje citroensap verwarmen. Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. Citroensap voorzichtig
door roomkwark mengen. Kwarkmengsel in ingevette vorm scheppen. Pudding afdekken en in koelkast laten opstijven.
Bij opdienen vanillestokje uit de frambozen verwijderen, en de frambozen vervolgens over de pudding draperen.
Planoloog |
2001-05-02