Saffraan-rijst Pudding

hier komt ooit een foto

600 gr droogkokende rijst
150 gr suiker
zout
40 gr boter
5 saffraandraden
80 gr tot lucifers gesneden amandelen
60 gr pistachenootjes
4 eetlepels rozenwater
1/2 eetlepel gemalen kaneel
12 ontvelde amandelen

De gewassen en uitgelekte rijst in een liter licht gezouten water aan de kook brengen; doorroeren en op het kleinste vuurtje in een kwartier gaar laten worden. (U kunt ook de aanwijzingen op de verpakking volgen.) De boter in stukjes snijden. De draadjes saffraan in een vijzel of kom met een eetlepel warm water fijnwrijven. De suiker door de gekookte rijst mengen; daarna de saffraan.
De rijst roeren tot die een egale, glanzend gele kleur heeft gekregen. De amandelen stiften en een kwart van de gepelde en gehakte pistachenootjes door de rijst roeren. De pan van het vuur nemen; het rozenwater door de rijst mengen.
De hete rijstmassa overdoen in een schaal. Twee, elkaar kruisende, strepen gemalen kaneel op de rijst strooien, nadat de massa is gladgestreken. De rand voorzien van de resterende gehakte pistachenootjes; in elk van de vier kwarten 3 amandelen leggen. Als de rijst niet meer dampt, de schaal in de koelkast zetten. Daar moet de rijstpudding voor het serveren zeker twee uur blijven.

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2002-06-26