Theecrème

hier komt ooit een foto

6 personen
1/4 l water
4 theelepels thee
6 blaadjes witte gelatine
3 eierdooiers
100 gr suiker
snufje zout
geraspte schil van 1/2 citroen
5 eetlepels sinaasappelsap
2 cl rum
1/4 l room

Het water aan de kook laten komen, de theepot omspoelen met heet water, de thee erin doen en hetkokende water opgieten. Vijf minuten laten trekken. De gelatine in koud water 5 minuten weken. De getrokken thee in een andere, met warm water omgespoelde kan, zeven.
De eierdooiers met een snufje zout en de suiker in een pannetje doen en met de garde schuimend kloppen. De geraspte citroenschil, het sinaasappelsap, de rum en de hete thee er al roerend beetje voor beetje aan toevoegen. Op een zacht vuur zetten en net zo lang blijven kloppen tot het bijna kookt.
Het pannetje van het vuur nemen en de goed uitgeknepen gelatine erdoor roeren. Al roerend de crème laten afkoelen.
De slagroom stijfkloppen en door de crème scheppen zodra deze stevig begint te worden. Een glazen schaal met de theecrème vullen en afgedekt in de koelkast verder stijf laten worden.
Voor het serveren eventueel bestrooien met gehakte pistaches, hoewel dat misschien niet bij elke theesoort succesvol zal zijn.

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2001-05-02