ZEEWIERPUDDING

hier komt ooit een foto

Mensen, U zult het neit geloven, maar tegenwoordig maken ze pudding van de meest vreemde zaken. Neem nu bijvoorbeeld deze pudding. Zeewierpudding. Ja, zult U denken, zo vreemd is dat niet, want zeewier, dat kan best lekker zijn. En bovendien, dit is een geheel vegetarisch exemplaar, want zonder gelatine. En waarom zouden we vegetariers de geneugten van de pudding ontzeggen, alleen maar omdat we wat tegen zeewier hebben? Nou mensen, dat zal ik U zeggen. Het zeewier wat voor deze pudding wordt gebruikt is zogenoemd Iers mos, of hoe het ook mag heten in het Nederlands. En geloof het of niet, maar daar maakt men niet alleen tandpasta van, nee, ook nog verf! Je zult daar toch gek zijn en verf eten! Maar goed, iemand heeft dit bedacht, en vond het ook de moeite waard, dus alhier het recept. Maar mochten Uw tanden een onnatuurlijk kleurtje krijgen, zeg dan niet dat ik U niet gewaarschuwd heb!

Ingredienten:
½ kop gedroogd zeewier(of 1 kop verse, gewassen zeewier)
drie koppen melk
1/3 kop suiker
1/8 theelepel zout
1 theelepel vanille

Als je gedroogd wier gebruikt, laat het dan een kwartier in water wellen. Voeg het wier toe aan drie koppen melk en kook vijfentwintig minuten au bain marie. Zeef de melk om het zeewier te verwijderen.
Voeg de suiker, het zout en de vanille toe. Roer het mengsel en giet in vormpjes. Laat afkoelen en serveer de pudding zo, of met bessen erop.

Tip: Om een chocolade-zeewier-pudding te maken, smelt 1/3 reep pure chocolade, voeg een half kopje suiker toe en een derde kop kokend water, en roer tot het een glad mengsel is. Voeg dit toe aan de gezeefde melk en ga verder met bovenstaand recept (behalve de 1/3 kop suiker).