Zwarte Bessen-Kaneel Pud
Hier komt ooit een foto
Voor 6 personen
Benodigdheden:
85 gram gesmolten
boter, plus wat extra
700 gram zwarte bessen
175 gram lichte bastertsuiker
sap en geraspte schil van 1 sinasappel
2 eieren
200 ml melk
175 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels gemalen kaneel
poedersuiker
slagroom
Verwarm de oven voor op 180 graad celcius. Vet een ondiep bakblik lichtjes
in en verdeel de zwarte bessen over de bodem. Strooi de helft van de bastertsuiker
erover en lepel daar het sinasappelsap op.
Klop de eieren en de rest van de bastertsuiker tot het licht schuimig is,
meng er dan de gesmolten boter, de sinasappelschil en de melk doorheen. Zeef
het meel en de kaneel erop en meng voorzichtig tot het meel er net in is gemengd.
Giet dit mengsel gelijkmatig over de bessen en bak 30-35 minuten in de oven
tot de pudding goudbruin is en stevig aanvoelt. Lichtjes bestrooien met poedersuiker.
Serveer warm met wat slagroom.
Planoloog |
2000-09-08