PuddingWat is een leven zonder pudding? Het antwoord is natuurlijk: niets. Betekent dit dat er elke dag pudding gegeten dient te worden? Nee, natuurlijk niet. Edoch, als U nu toch al een desert wenst na een goed maal, doet dan een pudding, zo zeggen wij in Nergenshuizen. Elke pudding? Wederom neen, natuurlijk. Wij in Nergenshuizen, wij gaan voor vers en zelfgemaakt. Eerlijk, ambachtelijk handwerk! Dat is wat een pudding nodig heeft! Niet die afgrijselijke aan smaaknivellering onderhavige drab van de supermarkt! O neen, vers fruit! Verse blaadjes Baukje Gelatine! Hoewel bij gebrek aan Baukje ook Dr Oetker is toegestaan. Verse room, verse wat je verder ook maar in een pudding mikt! Dat is wat een pudding nodig heeft. Jawel. En als die pudding dan ook nog begeleid wordt door een goed glas desertwijn, zoals bijvoorbeeld een goede Sauterne, nou, gelooft U mij dan maar, dan is Uw avond helemaal goed. Dat zeg ik U, als Burgemeester van Nergenshuizen. En Burgemeesters, die hebben alleen maar het beste voor met hun onderdanen. Zeker als ze Burgemeester zijn van Nergenshuizen! Want de Burgemeester van Nergenshuizen, die heeft niet alleen het beste voor met zijn onderdanen, waarvan hij tot nu de enige is, neen, de Burgemeester van Nergenshuizen heeft het beste voor met U allen. Want alleen als het met U allen goed gaat, verwordt deze wereld tot een betere plek om te leven. Dat zeg ik U, ik, als Burgemeester van Nergenshuizen! Dus denk nu niet, ach jezus, daar heb je hem ook weer, denkt U dat vooral niet, want ik zeg U, een goede pudding, met een goede desertwijn, is DE WEG! DE WEG naar een beter bestaan! Dat zeg ik U! Ik, Burgemeester van Nergenshuizen, Ik zeg U: Pudding, dat is wat deze aardkloot nodig heeft!

Gelukkig hebben we dan nog maar een probleem. Waar vind je tegenwoordig nog een puddingvorm? Het antwoord, helaas, is wederom simpel. Nergens.

Gelukkig laten wij ons daardoor niet weerhouden. O nee, wij organiseren een complete puddingparty! Jawel! 19 Februari jongstleden, thuis bij de Burgemeester van Nergenshuizen, die toen nog geen Burgemeester van Nergenshuizen was, kwamen acht mensen bijeen, die onderling een totaal van wel 15 puddingen hadden bereid. En zij begonnen de avond met zelfgemaakte fritten, om vervolgens tot diep in de nacht te genieten van de betere dingen des levens. Van pudding, van elkanders gezelschap, van een goed glas wijn. Ah! Soms is het leven eenvoudig, en toch zeker alleen maar mooi. Jawel.
Binnenkort in het depot, foto's aan van voornoemde bijeenkomst. Foto's van puddingen, 15 in totaal. En het mooie is, U treft hier ook de bijbehorende recepten! Jazeker! Wij, van het Pudding-depot Nergenshuizen, wij geven U de kans om ook te genieten van datgene, wat ons een meer dan aangename avond heeft bezorgd.

En omdat we niet alleen de beroerdsten niet zijn, maar ook nog eens erg vriendelijk, gaat U hier nog vele puddingrecepten meer aantreffen. Zoals dat voor een van de beste puddingen die Uw Burgemeester ooit gegeten heeft! De LimoenPudding, als vierde gang van een meer dan aangenaam vijfgangendiner, wat nog lekker was ook, om niet te zeggen copieus. Een pudding die een orgastische smaaksensatie met meer dan een factor heel veel overschreed!

Planoloog

Terug naar het depot

Terug naar het Dorpsplein

2000-03-15

 Al het geschreven materiaal in het nergenshuizen.nl domein (c)Richard Voss. Niet hergebruiken zonder toestemming van de eigenaar, met uitzondering van de puddingrecepten.