Nergenshuizens station is nog in aanbouw.

Als het station gereed is, vindt U hier de verbindingen met de rest van de wereld. Wij in Nergenshuizen namelijk mogen dan wel vinden dat we in een fijn dorp wonen, soms is het ook leuk om daadwerkelijk aan den lijve te ondervinden hoe goed we het wel niet hebben. Kortom, eens in de zoveel tijd confronteren we onszelf met andere lokaties langs de elektrieke stoomtreinrails.

Bovendien zijn al die bezoekers natuurlijk wel welkom, en willen we U ook graag de gelegenheid bieden om in aanbidding aan de voeten van het standbeeld voor onze Burgemeester te liggen, maar gunnen we het U ook best om vervolgens weer gauw op te hoepelen. Niet iedereen kan in Nergenshuizen wonen, en al die touristen maken er ook maar een zootje van. Voor je het weet liggen ze aan de drugs met elkander te vozen, op ons mooie Dorpsplein. Want wij in Nergenshuizen, wij zijn niet gek hoor! Wij weten wel hoe het er elders aan toegaat! Ook wij zijn wel eens in Amstelredamme geweest, en het parkeren, da's in Nergenshuizen toch echt een stuk goedkoper! Da's gratis namelijk. Jaha, als je hier woont dan heh, niet dat jullie allemaal een beetje je automobiel hier neerzet om vervolgens naar elders te wandelen of zo. Want dat kunnen we niet hebben. Al die uitlaatgassen enzo, dat veroorzaakt alleen maar kwalijke geuren en dat kan nooit goed zijn voor ons dorp. Straks ruiken we de pudding niet meer, of, de hemel beware ons, rijden jullie de Burgemeester aan! Lieve help, voor je het weet raakt het standbeeld in oprichting besmet met zure regen! Maar dat gaat zo maar niet! Dat je je eigen achtertuin bevuilt, nou, dat is dan nog tot daar aan toe, maar we gaan hier niet een beetje het leefmilieu van Nergenshuizen aanpassen aan jullie ondermaatsche maatstaven, hebben we dat goed begrepen? Vort! Scheert jullie weg! Je gaat maar in Zandvoort op het strand liggen, of op Scheveningen of zo! Gaan jullie maar een beetje in de rij staan bij Showbizzcity, daar horen jullie thuis, bij dat stel proleten wat godbetere het niet eens weet dat een city in dit land nog altijd stad heet, hoort U mij? STAD heet zo'n ding! Stelletje taalverontreinigers! Een doodordinaire mixer noem je zeker ook een blender? Een beetje de sales-assistant uithangen hier, je bent gewoon cassiere! En een die goddomme niet eens puddingvormen verkoopt ook! En dan een beetje hier gaan lopen vertellen hoe het moet zeker! Hier, in dit mooie dorp, door onze eigenste Burgemeester, voor wie een standbeeld in oprichting is, wat op ons mooie Dorpsplein komt te staan, met bloed, zweet en tranen uit de klei getrokken tot de blaren op z'n handen stonden! En dat mooie dorp komen jullie een beetje verpesten? WEG! GAAT HEEN!

Planoloog

Terug naar het Dorpsplein

2000-03-15

 Al het geschreven materiaal in het nergenshuizen.nl domein (c)Richard Voss. Niet hergebruiken zonder toestemming van de eigenaar, met uitzondering van de puddingrecepten.